SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Höörs Idrottssällskap
BLI MEDLEM
Föreningserbjudande
2023-03-24 18:15

Sparbanken Skåne informerar:

 

Erbjudande till dig som är medlem i: Höörs IS

Vi stödjer din och många andra föreningar i Höör med omnejd som möjliggör en meningsfull fritid för barn och ungdomar.

Eftersom vi investerar en stor del av bankens överskott i till exempel föreningslivet kan vi göra verklig skillnad och nytta där du bor.
Som kund i Sparbanken Skåne är du med och bygger framtidstro. Dessutom finns vi alltid nära dig när du behöver oss.

 

Erbjudande!
Självklart vill vi träffa dig för en genomgång av din ekonomi. Blir du Nyckelkund hos oss bjuder vi på månadskostnaden under ett år.

Besök oss på Storgatan 42 i Höör eller boka tid via 0771-12 20 00.
Ange din förening när du bokar ett möte: Höörs IS
Välkommen till Sparbanken Skåne.
*Med Nyckelkund får du alla vardagstjänster du behöver såsom internetbank och app, Swish och kort, ord. Pris 39 kr/månad.
   

Kära medlemmar
2023-03-21 18:06

Höörs kommun har tillställt oss ett avtalsförslag med en markant höjning av den redan höga avgiften vi betalar till dem. Styrelsen har sedan en tid tillbaka försökt nå en överenskommelse med Höörs kommun, dessvärre utan framgång. Om Höörs kommun väljer att gå vidare med avtalsförslaget blir följderna katastrofala för Höörs IS. Vi vill med denna skrivelse informera er, medborgarna och politikerna i Höörs kommun om att vi inte under några som helst omständigheter kommer att acceptera det avtalsförslag som skickats till oss. Vi arbetar för att nå en lösning och har goda förhoppningar om så kommer ske.

 

 

 

 

Till kommunstyrelsen Höörs kommun 20230321

 

Höörs IS styrelse vill med denna skrivelse bestrida det avtalsförslag vi fått tillskickat oss den 22 december 2022.

 

Höörs IS styrelse är mycket förvånade över den markanta höjningen som föreningen erhållit utan förklaring, se redovisning nedan. Vi har tidigare känt oss uppskattade av kommunen för den ungdomsverksamhet vi bedriver, kommunens största förening.

 

Höörs IS styrelse består av 7 ordinarie ledamöter och 2 suppleanter. Vi har ett stort engagemang, och lägger ner många timmars arbete, för att driva föreningens breda verksamhet. Höörs IS fotboll/friidrott engagerar 656 medlemmar varav 502 är barn från 5 år och ungdomar genom ideellt arbete. Varje vecka ställer ca 70 ledare upp utan ersättning för att ge klubbens barn och ungdomar en aktiv fritid.

 

Klubben fostrar och utbildar ungdomarna till goda samhällsmedborgare, vi ser till att de är aktiva och är i rörelse samt får socialt utbyte.

Vi utbildar våra ungdomar till både domare och ledare för de yngre grupperna.

Vi är en attraktiv förening med medlemmar som trivs och mår bra, här ges vi möjlighet att utvecklas tillsammans - barn, föräldrar och ledare.

 

Höörs idrottsplats är en öppen arena för kommunens invånare med konstant liv och rörelse. Den fungerar som en samlingspunkt för idrottsintresserade barn och ungdomar.

 

Höörs kommun tog 2020 över skötsel och underhåll av Höörs Idrottsplats efter Föreningsalliansen. Höörs IS erhöll tidigare ett skötselbidrag från kommunen som förmedlades till Föreningsalliansen. Då, 2020, sas det i samtal med representanter för Höörs kommun att en ny modell med timtaxa för föreningar i Höör skulle arbetas fram. Idag sköts arenan av Höörs kommun. Då Föreningsalliansen avvecklades upphörde kommunens bidrag till Höörs IS.

Höörs IS fick istället betala 150 000 kr i anläggningskostnad i väntan på att Höörs kommun skulle ta fram en timtaxa. Detta har ännu inte skett. Höörs IS har genom ett antal kontakter med Susanne Löfström och Rolf Carlsson försökt nå en överenskommelse utan resultat. Höörs kommun har dessutom planer på att höja kostnaderna avsevärt kommande år.

 

 

Höörs kommuns förslag till hyresutveckling:

 

År 2021 150 000kr inkl. moms

År 2022 187 500 kr inkl. moms

År 2023 437 500 kr inkl. moms

År 2024 687 500 kr inkl. moms

År 2025 962 500 kr inkl. moms

 

Exempel: En 12-årig fotbollsspelare betalar idag 1200 kr per år i medlems- och träningsavgift, 2025 skulle en 12-åring behöva betala 7000 kr per år.

 

 

Genom vår aktiva samverkan med Höörs lokala företag bidrar vi till att lyfta deras verksamhet och tillsammans med vår breda barn- och ungdomsverksamhet visar Höörs IS att Höör är en attraktiv kommun att bo och arbeta i.

Höörs IS har genom åren investerat stora summor i anläggningen. Vi har ansökt om omfattande bidrag från olika stiftelser, vi har bland annat erhållit medel från Allmänna arvsfonden, totalt 5,9 miljoner kr för friidrottsanläggningen inklusive parkour, utegym och omklädningsrum. Ytterligare har vi exempelvis bekostat och ombesörjt väderskydd, avbytarbås, fotbollsmål, konstbevattning och 3-mannaplaner för 400 000 kr. Höörs IS står årligen för ca 56 000 kr för material, service och underhåll, vilket är kommunens ansvar såsom fastighetsägare.

Dessutom har vi erhållit ytterligare 6 miljoner kr från Allmänna arvsfonden, RF SISU Skåne och Sparbanksstiftelsen till nybyggnationen vid Maglehill där Höörs IS kompletterar idrottshallen med en friidrottsdel.

 

Höörs IS styrelse önskar svar på följande frågor:

  • Hur motiverar Höörs kommun den särbehandling av Höörs IS i avtalsförslaget gentemot andra föreningar i kommunen, i förhållande till likställighetsprincipen, Kommunallag (2017:725) 2 kap. 3 §?
  • Hur anser Höörs kommun att Höörs IS ska kunna fortsätta bedriva sin stora barn- och ungdomsverksamhet som en ideell förening i förhållande till avtalsförslaget?
  • Hur tänker sig Höörs kommun att Höörs IS ska ges möjlighet att boka planer nu fram tills att en överenskommelse har nåtts?Har Höörs kommun för avsikt att gå vidare med avtalsförslaget enligt ovan?
  • För det fall att Höörs kommun väljer att gå vidare med avtalsförslaget gentemot Höörs IS är det våra aktiva barn och ungdomar som blir drabbade då Höörs IS kommer tvingas till att avveckla verksamheten i sin helhet.

 

Styrelsen Höörs IS:

Anders Rahnboy

Carina Carlsson

Gert Möller

Cecilia Assiks

Josefine Persson

Esef Mehanovic

Sara Kyrö Wissler

Johnny Madsen

Joakim Bengtsson

Skobytarhyllan
2023-03-19 17:31

Vi har väldigt många fotbollsskor som behöver nya ägare. Om ni behöver nya så ta en titt på skobytarhyllan.

Fotbollsskolan
2023-03-16 16:00

Boka in sommarens fotbollsskola som går av stapeln den 19 - 22 juni på Jeppavallen.

Fotbollsskolan är för barn födda 2015 - 2010.

Anmälan öppnar inom kort. 

Knatteinskrivning 1 April
2023-03-14 11:41

Äntligen är det tid för den årliga knatteinskrivningen. 

Har du barn som är född mellan 2015-2018 är ni hjärtligt välkomna ner 1 april kl 10-12.

 

Första pris i Fairplayligan för damerna
2023-03-06 16:37
Damseniorer

Skåneboll har sedan 2019 delat ut pris till det lag som varit schysstast under året dvs laget som tagit minst gula och röda kort. Vi kan stolt meddlea att VÅRT damlag är det bästa och kammade hem förstaplatsen för säsongen 2022. I veckan delade Skånes Fotbollsförbund , ut priset till vårt damlag som det stolt kan visa upp på bilden. Föreningen är väldigt stolta över er och djupt imponerade att ni genomfört säsongen med varken gula eller röda kort. Grymt jobbat!!

De bästa tjejerna spelar i Höörs IS och bidrar enormt till Skånebolls nolltoleransarbete i #schysstmatchiskåne.

 

Stort Grattis!

BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
Juniorlag , 23/03 20:25 
Juniorlag , 19/03 17:44 
Herrar, 19/03 17:03 
Pojkar födda 2014, 19/03 16:56 
Juniorlag , 12/03 20:42 
Herrar, 12/03 20:10 
 
Sponsorer