SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Höörs Idrottssällskap
BLI MEDLEM
Old boys
2022-12-02 13:56

Old Boys har nu dragit igång sin inomhusträning i Sätoftahallen på söndagar kl. 15:30-16:30.

Är du 35 år fyllda eller närmar dig och har spelat fotboll tidigare är du välkommen att komma och träna med oss.

 
Förhoppningen för 2023 är att uppslutningen skall bli så stor att ett lag kan anmälas i seriespel, 9- eller 11-manna. Kom igen nu!
 
Har ni frågor eller funderingar så kontakta Jesper Sundbärg på 0709-53 80 77.
Höörs IS på julmarknad söndag
2022-11-24 13:11

 Julmarknad på söndag 27 nov kl 10-16. har vi representanter från seniorerna friidrott, dam- o herrfotbollen Höörs IS och säljer supporterartiklar, samt bjuder på glögg.

Sprid det gärna till nära och kära att de kommer och gynnar Höörs IS med att köpa lite av dessa snygga mössor, kepsar, halsdukar och klubbvimplar.

 

Välkomna och hälsa på oss på söndag!

Glädje efter miljoner i jackpott – friidrottarna slipper träna i regn och rusk
2022-11-13 22:38

Nu blir det slut på utomhusträning i regn och rusk. Höörs Idrottssällskap har efter en ansökan fått många miljoner kronor i stöd för att förverkliga en inomhusanläggning för friidrott.

Text: 

 

Glädjen är stor inom Höörs IS, som fått så stora stöd att en ny friidrottsanläggning kan bli verklighet. Gert Möller är tränare och kassör, Ann-Katrin Olsson har hjälpt till att skriva ansökningarna och Anders Rahnboy är ordförande.

Bild: Toomas Laagus

Det blåser en elak vind och duggregnet lägger en hinna över Gert Möllers glasögon. Som tränare för friidrottarna i Höörs IS är den här typen av väder vardag.

– Jag tränar ett gäng 13- till 20-åringar som tränar ute året runt, både i snö och regn.

Vintertid har klubben bara möjlighet till inomhusträning ett par timmar per vecka och då bara för de allra yngsta.

Men inom ett par år är det slut på den tillvaron, efter att klubben har fått ett oerhört glädjande besked. Drömmen om en inomhusanläggning kan nu bli verklighet på den nya stadsdelen Maglehill, som byggs i utkanten av tätorten.

”Överlyckliga”

I hopp om att realisera friidrottsanläggningen sökte Höörs IS bidrag från tre olika håll. Nu står det klart att man fått en riktig jackpott. Efter sin gedigna ansökan till Allmänna Arvsfonden rasslar det till med ett stöd på drygt fem miljoner kronor.

Annons

– Vi känner oss överlyckliga, säger Anders Rahnboy som är ordförande i föreningen.

 

– Här ska den byggas, konstaterar en uppspelt Gert Möller. Jesper Sundbärg från kommunen, Ann-Katrin Olsson och Anders Rahnboy är med och klafsar i byggleran. Här ska stadsdelen Maglehill växa fram och friidrottsanläggningen blir en utstickare till den nya idrottshall som kommunen låter bygga.

Bild: Toomas Laagus

Klubben har fått ytterligare två bidrag och kan därmed skrapa ihop drygt 6,7 miljoner kronor. Genom att Höörs kommun skjuter till resten av de sammanlagt 11 miljoner kronor som behövs innebär det att friidrottsdelen nu kan byggas.

– Det här blir verkligen ett lyft. Under pandemin var det många föreningar som tappade medlemmar. Men vi har lyckats behålla våra unga och till och med ökat, säger Gert Möller och menar att klubben nu kan utvecklas ännu mer.

400 kvadratmeter

I det nya området Maglehill byggs även en skola och idrottshall. Efter att det rasslat till pengar byggs nu friidrottsanläggningen som en 400 kvadratmeter stor "tarm" som byggs ihop med idrottshallen. Det möjliggör bland annat träning på en 60-metersbana med längdhoppning, tresteg, kulstötning, stav- och höjdhopp.

Friidrottsanläggningen kommer också kunna användas under skolans idrottslektioner, men också för teknikträning för fotbollssektionen inom Höörs IS.

Jesper Sundbärg, enhetschef för plan, bygg och projekt i Höörs kommun, påpekar betydelsen av ett rikt föreningsliv och lyfter fram att kommunen växer. Att friidrottsanläggningen nu kan förverkligas efter bidragen blir ett bra tillskott, menar han.

– Kommunen hade inte kunnat stå för hela kostnaden själv, säger han och berättar att kommunen också hjälpt till med ritningar och kalkyler.

Höörs kommun kommer även att skjuta till pengar för att få till en idrottsplats på platsen.

Annons

 

Friidrottsdelen byggs som en "tarm" till den idrottshall som byggs på området. Byggnaden syns i vitt längst ner till vänster på skissen. Skiss: Eslövs kommun

Färdig 2024

Ansökningarna som gav klubben sådant klirr i kassan har Ann-Katrin Olsson formulerat. Hon har tidigare varit en del av klubben och har en spetskompetens genom att hon under sitt yrkesliv jobbat med idrottsanläggningar. Nu hyllas hon för sin insats som gör bygget möjligt.

Själv lyfter hon fram att det här bidrar till att folkhälsan ökar.

– För mig är det så viktigt att både unga, äldre och personer med funktionsnedsättning får möjlighet att röra på sig.

Enligt den preliminära planen ska idrottshallen med friidrottsanläggningen stå redo för att tas i bruk i augusti 2024.

FAKTA

Så här mycket rasslar det in i stöd

Höörs IS har sökt stöd från tre håll för att förverkliga friidrottsanläggningen.

 

Efter ansökan till Allmänna Arvsfonden får man nu 5 015 000 kronor i stöd.

 

Från Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta får klubben 582 000 kronor i stöd för att köpa in material till anläggningen.

 

Från RF-SISU (Riksidrottsförbundets och Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna) får klubben ett stöd på 1 150 000 kronor.

 

Det innebär att man sammanlagt får ihop 6 747 000 kronor.

 

Enligt kalkylen kommer det kosta 11 miljoner kronor att bygga friidrottsanläggningen. Höörs kommun har beslutat att skjuta till resten av pengarna för att bygget ska bli verklighet.

Föreningsutveckling i onsdags med ledarna och styrelse
2022-11-12 10:45
Moderator Christian och Ann-Katrin berättar hur upplägget för kvällen är.

I onsdags så samlades ett 40-tal ledare och styrelsen på Höörs Gästgifwaregård!

 

Temat för kvällen var att diskutera och komma med konkreta förslag på hur vi gemensamt utvecklar vår förening och ser framåt, där alla fick möjlighet att tycka till.

Moderator för kvällen var Christian och Ann-Katrin Olsson som gjorde ett ypperligt jobb och höll i träffen.

De kommer att sammanställa vad vi kom fram till som vi senare presenterar och jobba med framöver.

 

Tack bra uppslutning och en mycket givande kväll

Anders Rahnboy, ordförande

Old Boys
2022-11-10 08:53

På söndag startar Old Boys upp sin inomhusträning igen efter ett långt upphåll. 

Vi tränar på söndagar kl. 15.30-16.30 i Sätoftahallen.

Alla som är över 35 och som vill och kan lira boll är välkomna!

Livsviktiga snack
2022-11-07 21:13
Elisabeth Blomberg projektledare för "Livsviktiga snack"

Idag förläste Elisabeth Blomberg uppskattat om "Livsviktiga snack" på klubben.

 

Livsviktiga snack handlar om hur viktigt det är att lära barn att uttrycka hur de mår. Forskning visar nämligen att om man kan sätta ord på känslor och be om hjälp när det behövs, blir det mesta en smula lättare.

Om du som förälder har barn som idag mår bra kan det vara svårt att förstå varför du ska ta del av allt som finns här, men det är viktigare än man kan tro. Statistiken visar att det är större risk att ditt barn skadar sig själv än blir skadat av andra. Kan ditt barn prata om känslor, minskar det risken för allt från frånvaro i skolan och missbruk till depression och självmord längre fram i livet.

Använd vardagen du har idag. Livsviktiga snack är full av tips och kunskap från barnpsykologer, kuratorer, forskare och terapeuter om hur du kan komma igång med det här viktiga snacket – och därmed ge de bästa förutsättningarna för att ditt barn ska klara livets alla utmaningar.

Texten är hittad och lånad från: https://www.suicidezero.se/livsviktigasnack/bok/intro/ 

 

BLI MEDLEM
Nyheter från vår verksamhet
Juniorlag , 28/11 16:47 
Juniorlag , 25/11 16:08 
Juniorlag , 25/11 15:38 
Juniorlag , 23/11 17:35 
Knattar födda 2017, 19/11 22:23 
 
Sponsorer