SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Höörs Idrottssällskap
BLI MEDLEM
Välkomna till Höörs IS Damlag

Välkomna till HIS Damlag!


Vi tränar:

Måndag 18:30-20:00 på A-plan

Onsdag 19:00-20:30 på B-plan

Vi önskar alla tjejer/damer välkomna till Höörs IS damlag för att provträna med oss!
2022-10-20 07:55

Missa inte!

Frimånaden är snart här!

⚽️

Vi önskar alla tjejer/damer välkomna till Höörs IS damlag för att provträna med oss! Spelar ingen roll om det är för första gången, eller om man ska återuppta fotbollen efter några års paus eller bara sugen på att testa en ny klubb. 

Vi är ett härligt gäng tjejer som älskar fotboll och har kul tillsammans, och hade varit kul att fylla det med ännu fler, kanske är just DU eller någon du känner vår nästa lagkamrat? 

⚽️

Frimånaden är 15 november till 15 december. 

Träningarna sker på Jeppavallens konstgräsplan. 

Måndagar: 19.00-20.30

Onsdagar: 19.00-20:30

⚽️

Är du intresserade att provspela med oss eller bara vill ställa frågor, kan du skriva till oss här på Instagram eller till vår tränare.

Meddela gärna innan du kommer så vi kan ta emot dig på bästa sätt!

⚽️

Kontaktuppgifter 

Tränare Dam

Mikael Hansmar 

Mobilnummer- 076-108 67 67

Mail- mikael_hansmar@hotmail.com

⚽️

Hoppas vi ses! 

Referat Höörs IS – Bjärnum/Hästveda 1-1
2021-08-31 18:05

 

Vi har hittills haft tur med vädret förutom en otroligt blåsig match i Hörja med idag kom första matchen i regn. Men precis som så många andra saker i en fotbollsmatch är det inget vi kan påverka och det är lika för bägge lagen så det är bara att gilla läget. Vi fick se det positiva i det för det hällregnade i alla fall inte som på natten. Och när serieledarna kommer på besök vad gör då vädret. 

Både vi och alla kring laget har sagt att detta år varit till för att se och lära samt känna på hur seniorfotboll känns samtidigt som vi ska utveckla vårt eget spel. Dock har vi mer och mer kommit till insikt att vårt spel håller för denna serie så idag hade vi för första gången lagt lite tid på att prata tabellplacering och att vi med stor sannolikhet skulle möta ett mycket bra lag som gör mycket mål framåt och släpper in få mål bakåt. Det är en svår balansgång hur mycket man ska prata om motståndare och resultat för i ett lag finns de personer som taggar till lite extra medan andra blir mer nervösa. Fast idag kändes det som att vi på riktigt skulle få känna på vad det krävs för att ligga i toppen i en div 4 serie och kanske till och med vad som krävs för att ligga topp 3 när hela serien är över. Och vi hade rätt, vi mötte i min mening, det bästa laget (hittills) i serien. Fast i detta bestämde vi också att vi ska fortsätta med det vi gör varje match och ändå samtidigt försöka avväga våra beslut baserat på vad motståndarna gör. 

 

Idag hade vi även förmånen att ha bollkallar till matchen. P-13 ställde upp idag och gjorde en mycket bra insats och vi i laget vill tacka killarna för deras engagemang. Ett mycket trevligt och uppskattat inslag som jag hoppas kan fortsätta under hösten. Lite synd om dem att första matchen skulle bli i regn men de var fullt fokuserade på uppgiften hela matchen. 

 

Första halvlek är en mycket jämn tillställning där bägge lagen bjuder på fin anfallsfotboll och tätt och tufft försvarsspel. Det märks att vi har lite respekt för dem för vi blir aningen passiva i vårt försvarsspel samt att vi tar en aning för lång tid på oss i våra uppspel. Hade detta varit ett annan lag vi mött hade vi haft den tiden med boll men idag får vi press på oss direkt. De kommer upp snabbt på oss över hela banan så 50/50 duellerna blir många och vi vinner ungefär lika många bägge lagen. Eftersom de sätter så hög press så när vi väl lyckas spela förbi den har de inte många spelare kvar i försvar och då kommer vi till en hel del chanser. Precis som vanlig är det varierat med spel på kanter samt på anfallare. Idag blir spelet dock längre och djupare för det är det enklaste sättet att spela förbi deras press. Fast vi ska ändå ta med oss att vi försöker spela längs marken när det går och vi vågar hålla i bollen de stunder det går. Eftersom vi spelar lite längre och de sätter hög press med mycket folk blir “hålet” på mitten ganska stort och bägge lagen utnyttjar detta och kommer till en hel del chanser. Kan uppskatta att bägge lagen har 4–5 bra avslut och ett par stycken hörnor. Fast vi står upp mycket bra både i spelet och på fasta situationer och deras backar kan på samma sätt hålla oss borta från riktigt farliga chanser. Därför känns det extra skönt när Tina, efter fint drivit upp bollen mitt i banan, skjuter från ca 30m precis under ribban minuterna före paus och så är det 1–0. Tror det kändes extra skönt för alla. 

 

Starten på andra halvlek är mycket lik den första. De sätter bra press på oss och det känns som vi blir lite nervösa att komma ut till andra halvlek i ledning. Vi låter de få mer tid med bollen och de är skickliga på att hitta deras anfallare samt fylla på med folk. Tyvärr kommer 1–1 ganska tidigt i halvleken på ett skott mycket likt Tinas som Alice först räddar men deras anfallare är först på returen. Kan tyvärr inte säga att det var orättvist men det hade inte varit orättvist heller om det fortfarande stått 1–0 till oss. Hela andra halvlek blir ett långt kämpande och springande från vår sida. Motståndarna är lite bättre på att hålla bollen inom laget och de orkar sätta lite tydligare press på oss. De har bolltrygga spelare på alla positioner så de ger oss inget gratis. Fast till detta ska det tillägas att vi fortfarande är farlig när vi bryter boll och med fart kommer på djupet med anfallare och yttrar. Anja och Tina gör en mycket bra andra halvlek där de trots under press klarar avväga sitt spel genom att ibland våga hålla i boll och spela enkelt. Sen är det mycket roligt att se att vi verkligen står upp och tar kampen under hela halvleken och ingen faller utanför ramen. Imponerande. Bägge lagen har ett skott i virket i andra, vårt genom Vilma, men matchen slutar till slut 1–1. Sätt till hela matchen ett rättvist resultat men den kunde slutat hur som helst. 

 

Det var roligt att efter matchen höra tjejernas spontana tankar. De tyckte det var en rolig match att spela för det var jobbigt och utmanade samt att vi spelade lika mot serieledarna. Sen tycktes jag ändå uppfatta en lite känsla av besvikelse att vi inte vann för resultatet till trots så kände tjejerna att vi kan vinna över alla lagen i denna serie med det lag vi har. Finns mycket från denna match att ta med oss. 

 

Nu har vi 2 matchfria helger innan vi möter Ovesholm som är det enda lag i serien vi har kvar att möte. Sen vänder det och vi har en mycket intressant höst att se fram emot. 

Referat Winnö – Höörs IS   Resultat 0 – 5
2021-08-23 15:18

Då är höstens serie igång och ordningen börjar återställa sig. Eleverna är tillbaka i skolan och semestern är över för de allra flesta. Så även mig så förra veckans referat uteblev tyvärr (vinst med 5-0 mot Wisseltofta på bortaplan) och det ber jag om ursäkt för. Jag har för avsikt att skriva efter varje match men vissa veckor innehåller för få dagar och för få timmar.

I Winnö utanför Kristianstad väntade ett mycket fint väder med strålande sol och en liten vind som kändes men som inte påverkade så mycket. Vi bjöds även på en jämn och fin gräsmatta som bjöd in till att spela fotboll på. Inte en jättestor plan så vi ställde in oss på mycket närkamper och fokus att vara på tårna hela matchen. Då skolor och jobb öppnat upp mer så har vi i veckan ställt in oss på att höstens uppstart kommer bjuda på oönskade sjukdomar som vi självklart måste ta hänsyn till. Jag trodde in i det längsta att vi skulle klara oss till denna match men 3 sena återbud (kvällen före och på morgonen) pga sjuksom bekräftade våra farhågor. Till detta ska vi också nämna att Jossan drabbades av ryggbesvär i veckan så hon vilade idag. Därför är jag mycket tacksam till att vi har yngre tjejer som ställer upp när vi ringer med kort varsel (samma morgon) och som sedan bidrar och presterar på en mycket hög nivå. Idag fick Elin och Emilia chansen och vi kan inte annat än vara otroligt nöjda med deras insats.

 

Då vi, som jag skrivit tidigare, inte riktigt vetat vad som sportsligt väntat oss i och med vårt seniorintåg så har våra fokuspunkter detta år varit att utveckla vårt eget spel och inte fastna i något resultat tänk. Vi har haft 3 punkter som vi byggt upp våra träningar kring och i mitt huvud så skulle vi vara klara med dessa 3 efter årets slut. Dock är våra tjejer otroligt duktiga och lyhörda till nya instruktioner så redan nu har vi befäst dessa så pass att vi nog måste gå vidare med nya. Fast innan nästa steg så kom vi överens om idag att vi inte får glömma en av de viktigaste punkterna (och även en av våra största styrkor) vi jobbade med förra året, fart. Det har fallit lite i glömska de senaste matcherna då vi nästan uteslutande pratat om att vårda boll på olika sätt. Så vi har omedvetet gått ner lite i tempo så idag var det dags att sätt i gång bollen snabbt, lite rakare spel och framför allt snabba inkast som hjälpte oss framåt i banan. Och detta gjorde vi på ett mycket bra sätt samtidigt som vi vågade hålla i bollen när det behövdes. Om vi redan i år kan växla mellan fart och bollinhav samt avväga när vi ska göra vad så har vi kommit riktigt, riktigt långt vårt första år som seniorer.

 

Winnö var ett storväxt, vuxet lag med mycket kvalite. De ville spela fotboll längs marken och de hade flertalet duktiga spelare som gjorde det svårt för att och framför allt så var det många justa och även hårda närkamper. Fast de kändes och märket ganska tidigt att vi kunde hålla lite högre fart och vi var lite mer på tårna i djupledslöpningarna. Vi hade många fina kombinationer där vi efter två-tre korta pass kunde lägga en lite längre boll diagonal boll ut på våra yttrar som ofta löpte sig fria eller en lite rakar boll upp på våra forwards som idag på ett bra sätt varierade mötande löpningar med att gå på djupet. Vi skapade ett handfull chanser där vi kommer runt deras ytterback för att sedan spela snett inåt bakåt där vi kom till många bra avslut. Vi hade dock inte riktigt flyt i dessa utan det blev lite benskyddsträffat, lite snedstuds och även försvarares ben som kom emellan. Positivt var dock att både anfallare, yttermittfältare samt yttrar kom till avslut och följde med upp i anfallen. Vårt 1-0 mål kan varit, spelmässigt, det snyggaste målet vi gjort i år. Vi bryter bollen på mitten och vänder hem precis som vi tränat på för att sedan spela ut den brett på ytterback. Därefter drar sig Sosso inåt bana och får bollen på fötter samtidigt som Anja tar en överlappning ut på kanten som Sosa lämnat fri. Sosso lägger den i djupet mot hörnflaggan där Anja sedan spelar in den i mitten och Karin trycker in 1-0. Ett skolboksexempel där bollen går på 1-2 tillslag. Ett relativt välförtjänt ledningsmål med tanke på det målchanser vi skapat. Vi hinner även utöka ledningen till 2-0 precis innan paus genom Emilia även här efter ett mycket fint anfall.

 

Efter paus var vi beredda på att Winnö skulle börja spela lite rakare samt sätta ännu hårdare press på oss vilket de också gjorde. De gjorde det svårt för oss och de kom in i press snabbare och tuffare än de gjort i första halvlek. Detta stressade oss och vi började slå iväg bollen på chans samt att vi började använda för många tillslag så det blev många 50-50 dueller. Vi hamnade också lite på hälarna så vi drog på oss en del frisparkar i farliga lägen som att vi fick freda oss ibland genom att spela ut till hörna. Alice gjorde ett par riktigt fina ingripande här och räddade oss ett par gånger mot baklängesmål. Vi lyckas trots pressen freda vårt mål och efter drickapausen så orkade inte riktigt Winnö hålla samma press. Vi gjorde också ett 3-0 mål, mycket snyggt på hörna slagen av Tina mitt i halvleken. Hon slår den inåtskruvad nära målvakten där Karin dyker upp och vräker in bollen. Luften går ur Winnö lite som ändå trycker upp sitt lag vilket ger oss mycket yta att springa på på offensiv planhalva. Precis som i första halvlek kommer vi runt på kanterna och vi skapar många lägen sista 20 minuterna. Emilia fortsätter sin målskörd genom att efter en fin insats själv drivit av backarna och lagt den lågt invid målvaktens stolpen till 4-0 och sedan efter en sololöpning av Tina på vänsterkanten som spelar snett inåt där Emilia dyker upp på bortre stolpen och fastställer slutresultatet till 5-0.

 

Idag gör i en mycket stabil insats som jag hoppas vi tar med oss till nästa helg där det väntar en seriefinal. Vi har inte pratat resultat hittills fast denna vecka tror jag att vi behöver nämna det.

 

Finja-Höörs IS, 20210628
2021-06-29 13:36

Referat 210628    Finja – HIS 1-2 

Då var det dags att spela sista seriematchen innan ett kort sommaruppehåll. Jag/Vi har varit lite osäkra på var vi står i förhållande till andra seniorlag och vilket spel som väntar oss inför varje match i den division vi spelar i men det blir klarare för varje match. Att vi har spelare och ett spel som håller för att utmana lagen i vår serie är jag nu helt säker i. Vi har en mycket bra grund att stå på samt att vi har en bred trupp där alla bidrar på ett mycket bra sätt hela tiden. Det är glädjande att följa. Vi står nu med två vinster, en oavgjord och en förlust som nykomlingar i seniorsammanhang. Starkt jobbat. 

 

Till dagens match saknade vi 6 spelare som av olika anledningar inte kunde spela idag. Det är också lite nytt för oss att livet får fler pusselbitar av att förhålla sig till ju äldre man blir vilket då leder till att vi har i princip ett nytt lag inför varje match. Fast det är också utvecklande både som lag och som spelare att få anpassa sig till nya situationer och göra det bästa av de förutsättningar som ges varje gång. Och det kan jag skriva under på att det är en av de största styrkor detta lag har. Vi har en trygg grupp där det inte spelar någon roll vem som spelare och var man spelar för vi stöttar varandra hela tiden. Idag hade vi äran att få “låna” 3 spelare från laget under seniorerna Elin, Steffi och Emma. De har visserligen varit med innan men varje gång en “ny” spelare får chansen att spela med oss blir det ju seniordebut. Alla tre stod för mycket bra insatser idag. 

 

Precis som förra matchen var det mycket varmt, vindstilla och solen stod och gassade på planen hela matchen. Den enda skugga man kunde skönja var den lilla som gavs av avbytarbåset. Jag tror inte det var riktigt lika varmt som förra helgen fast runt 28 grader och sol skojar man inte bort. Fast det verkar ju vara ett väder vi presterar bra i. Som en följd till de senaste veckornas sol hade planen blivit mycket hård. En jämn och fin plan bjöd Finja på men bollen studsade mycket, snabbt och högt så det la vi en del tid att diskutera innan matchen satte igång. Annars så hade vi bestämt oss för att utveckla och förbättra de tre punkter vi jobbar med mest just nu. Att anpassa oss till det fysiska spelet, att våga spela bollen på få tillslag på marken på mötande spelare samt att våga “börja om” på backlinje och målvakt istället för att hamna i 50-50 dueller. Idag tyckte jag att vi gjorde detta än lite bättre än förra helgen så snart få vi byta ut en av punkterna för att fokusera och utveckla en ny. 

 

Vi börjar första halvlek mycket bra. Vi är lugna i vårt passningsspel och aggressiva i vårt försvarsspel. Vi ligger rätt utan att behöva överjobba några situationer. När vi sedan vinner boll vågar vi spela runt den både i lagdelarna och mellan lagdelarna. Det är roligt att se att vi försöker göra de saker vi pratat om inför match. Vi låter inte Finja komma upp i press på oss och de har svårt att få till ett spel på vår planhalva. Dock blir vi lite för högercentrerade på banan, vi ställer oss idag gärna lite åt höger så många av uppspelen går längs högerkanten. Eftersom vi vågar spela på mötande spelare sedan tillbakaspel så vinner vi många inkast. Hilda får nog kasta rekordmånga inkast längs hela högerkanten i första halvlek. Vi kommer dock inte riktigt runt och förbi för Finja ligger nära oss och trycker ut oss på kanten hela tiden. Här hade jag önskat att vi några gånger oftare hade vågat vända spelet via innermitt eller mittback fast det kommer sen. Finja försvarar sig bra men när vi sätter fart på bollen så skapar vi ytor åt oss själva. Vi får till ett par bra kombinationer när vi vinner boll. Anja jobbar stenhårt på mitten och spelar enkelt och varierat så Finja får röra på sig. Första läget får Karin när vi slår en stickare mellan deras ytterback och innerback men tyvärr går hennes skott utanför. Då har både Soso, Wilma och Karin stångats med försvararna en hel del utan att riktigt kommit till något farligt läge. Fast vi ligger hela tiden och oroar. Kort därefter så kombinerar sig Steffi och Emma sig fint fram på vänsterkanten där steffi kommer runt sin ytterback, spelar snett tillbaka till Emma som med vänstern sätter den hårt högt vid första stolpen, 1-0 till Höör. Inte långt senare bryter vi boll på mitten igen och ytterligare en stickare läggs på Karin som denna gång lugnt och behärskat lägger den längst marken och 2-0 är ett faktum. Så långt välförtjänt och även ställningen i paus. 

 

I andra halvlek så börjar värmen ta ut sin rätt i bägge lagen. Vi orkar inte riktigt springa som i första samt att Finja börjar slå lite längre bollar och flyttar upp positionerna. Detta gör oss lite stressade så vi faller in i lite längre bollar igen samt att många bollar hamnar till inkast. Det rycker sönder spelet lite. Fast vi släpper inte till några jättelägen utan vi är hela tiden med och tar kampen. Finja skapar ett par hörnor som blir halvfarliga men där har vi verkligen förbättrat oss. Vi tar den kampen mycket bra idag. Ju längre matchen lider desto större avstånd får vi mellan lagdelarna så det bli mycket att jobba på egen hand vilket vi ändå gör bra. Men det blir jobbigt för oss. Det blir nerv i matchen efter att Finja får på ett långskott efter en 50-50 duell mitt på vår planhalva som går in precis under ribban, 2-1 otagbart för Alice. Nu hade vi lätt kunnat bli ännu mer stressade men vi fortsätter jobba och kämpa för denna segern. Det är inget skönspel från vår sida på slutet men att stå som segrare efter 90 minuter är alltid lika skönt. En gedigen insats från hela laget.

 

Nu tar vi med oss dessa prestationer och resultat till ett kortare sommarbreak, reflekterar över dem så jobbar vi vidare när vi sätter igång igen 19/7. 

HIS Dam - Vanneberga IF/Kiaby IF 210620
2021-06-21 12:11

Referat HIS Dam – Vanneberga IF/Kiaby IF  2 – 0 

Då var det dags igen. Tredje matchen för Höörs IS nystartade damlag. Dagen bjöd på gassande sol, vindstilla och en av årets varmaste dagar. Jag är ganska säker på att temperaturen var över 30 grader när matchen väl var igång. Oavsett ålder eller nivå så är detta förutsättningar som inte är helt lätta att hantera. 

 

I veckan och inför match pratade vi mycket om att vi måste våga spela bollen mer på marken och på mötande spelare. Ingen av oss var nöjda med spelet förra helgen men vi kunde alla enkelt komma överens i veckan om vad vi behöver förbättra. I vårt eget spel gäller de bara att våga för att bli säkrare medan i försvarsspel börjar det klarna mer och mer för tjejerna hur mycket mer fysiskt spelet är på seniornivå. Att ge sig själv verktyg för att anpassa sig till ett mer fysiskt spel pratar vi om mycket och jag tycker vi tar stora kliv hela tiden. Idag bestämde vi oss också för att värdera våra löpningar och presspel för att inte springa oss helt slut i värmen. Vi förstod också att det innebär att vi inte kan sätta pressen lika högt upp och så ofta som vi egentligen önskar och vill. 

 

Till samling blev vi till slut 12st spelare. Lite för få om man hade fått önska men det är inte alltid lätt att få ihop hela livspusslet och även skador finns med i bilden. Men vad gjorde det idag. Jag är så tacksam för detta lag som ställer upp så för varandra med dessa förutsättningar. Få spelare i denna värme, blott tredje seriematchen på seniornivå så går vi in och gör jobbet för varandra. Tyvärr blir det en del otacksamma uppgifter för vissa spelare för vi behöver ju självklart byta och då får vissa spela på positioner som man inte är van vid. Men inte en enda gång hörde jag något negativ om detta utan alla gjorde det som var bäst för laget, Idag måste jag berömma Tindra, Michelle och Freja som blev de som drabbades mest av mina beslut. De fick spela på både 2-3-4 olika positioner och gjorde ett helt otroligt jobb precis som resten av laget. 

Matchen i igår är många stora kliv framåt jämfört med förra helgen. Vi ligger mycket säkrare i våra grundpositioner och vi vågar spela bollen mycket oftare längs marken. Fortfarande har vi en liten tendens att lägga lite för många långa bollar men med Jossan på topp som hela tiden löper på dessa så förstår jag att man lockas att slå den. Första 30 minuterna i första halvlek tycker jag att vi är det bättre laget. Vi kommer till fler tydligare anfall både genom kombinationer och det långa spelet och vi står upp mycket bra i försvarsspelet. Jossan kommer runt ett par gånger och gör sig fri och vi vågar också utmana på kanterna genom Rebecka och Freja där vi kommer till inlägg och skottläge. Dock är motståndarna i inte ofarliga utan de jobbar sig in i matchen och när vi börjar tröttna sista 15 så är vi tillbakatryckta och får mes slå ifrån oss. De skapar och par bra chanser och hörnor som vi står emot mycket bra idag. 

 

Andra halvlek liknar mycket som den första slutade. Vi är lite passiva och hamnar under tryck. Efter ca 7-8 minuter får det en trippelhörna som skapar mycket oreda men som vi fredar oss ifrån lite med andan i halsen men därefter är det precis som vi bestämt oss att nu är det vår match. Det känns som vi är det piggare laget och klarar värmen bäst. Bägge lagen blir ganska långa i både försvar och anfall men vi utnyttjar ytorna mycket bra och håller bollen inom laget på marken på 1-2 tillslag. Jossan fortsätter ligga högt upp och springer sig fri ett par gånger till i 2:a halvlek med ett par frilägen som belöning. En av gångerna blir hon fälld bakifrån i straffområdet med straff som resultat. Hon förvaltar den själv på bästa sett och 1-0 är ett faktum. En kort stund senare blir hon fri igen, denna gång från högerkanten och hon skruvar upp den i vänster kryss. Mycket skönt med en 2-0 ledning. 

 

Resten av matchen är många slitsamma minuter i värmen och många är helt slut men inte en enda ger upp och viker ner. Fantastiskt att se. En talande bild är i 88 minuten, i ledning med 2-0 och vi går på kontring så gör Anja en 70 meters löpning i maxfart för att hinna upp i straffområdet för att väl där inse att backarna bröt bollen och då vänder hon helt enkelt och springer maxlöpning 40 meter hem igen och hinner ikapp motståndaren i mittcirkeln. Den inställningen som alla visade idag gör nog alla som tittade på matchen glada. Mig gör det i alla fall. 

Nu ser vi fram emot nästa match och vi går vidare ödmjuka från denna vinst. För vi lär oss hela tiden, det är bara första året på seniornivå för merparten av spelarna men vi är definitivt på rätt väg 

 

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Höörs Idrottssällskap, 08/09 13:08 
Höörs Idrottssällskap, 05/09 20:10 
Höörs Idrottssällskap, 27/08 17:11 
Höörs Idrottssällskap, 26/08 20:00 
Höörs Idrottssällskap, 21/08 17:04 
Höörs Idrottssällskap, 13/07 14:17 
 
Sponsorer