SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Höörs Idrottssällskap
BLI MEDLEM
Välkommen!
Seriesegrare 2018 Kvalseger till div 5 2019
 

Varmt välkommen att följa vår resa!

 
Här hittar du matchreferat, information angående kommande matcher, bilder och mycket annat gällande våra herrseniorer.
 
Vi finns även på facebook och instagram.
Facebook: Höörs Idrottsällskap
Instagram: hoorsis
 
Referat: Höörs IS - BK Landora
Islossning i andra halvlek
2022-08-14 15:31
Fr V. Albin, Afrim, Nderim, Malte, Linus, Rasmus, Alfons, David

Varmt och skönt när Landora kom på besök. Vi pratade innan matchen om att ha tålamod och inte förvirra oss i denna viktiga match. Senast vi mötte Landora åkte vi på pumpen och det ville vi inte vara med om igen.

Vi börjar matchen lungt och metodiskt och skapar några lägen via våra kanter. Farligaste chansen i första halvlek stod Landora för när deras anfallare drar till med ett långskott som Simon i mål får tippa ut till hörna.

0-0 i paus i ett lungt tempo från båda lagen.

Andra halvlek startade med ett betydligt högre bolltempo från vår sida. Tempot gav utdelning direkt och vi kunde ta ledningen med 1-0 via ett fint anfall på högerkanten som Rasmus kunde placera in inne i straffområdet. 2-0 kom tätt inpå där vi återigen har ett stabilt och behärskat anfall som avslutas av Nderim. Landora får väldigt enkelt reducera till 2-1 där vi är något passiva i presspelet.

Vi studsar tillbaka omgående där vi har ett fint väggspel med bra kombinationer som friställer Linus som behärskat kan lägga in bollen i mål. Vi trummar på och får ytterliggare chans att utöka när Afrim blir fälld i straffområdet. Afrim kliver fram och dundrar in bollen i mål. Innan domaren blåser av hinner vi göra ytterliggare ett mål där debutanten David snyggt kan servera Alfons med ett perfekt inlägg som Alfons snyggt trycker in på ett tillslag. Vi visar ett stort tålamod och mod idag där vi enkelt kan vinna pga att vi orkar löpa hela matchen. En del sjukdomar och skador gav chansen till tre debutanter. David och Malte födda 2006 samt Albin fick 15 minuter. Samtliga gör det riktigt bra, litet extra plus till David som gick in och ägde sin kant både defensivt och offensivt.  Matchens lirare utsågs av Alfons och det blev mittfältsgeneralen Linus Sjöberg.

 

Vi tackar vår publik för det fantastiska stödet i vanlig ordning.

 

Referat: Höörs IS - Tågarps AIK
Höörs IS - Tågarps AIK
2022-06-23 20:41
Från v, Bengan, Afrim, Ermin, Kastriot
Tågarp var motståndare för dagen, en match som skulle komma att bli den sista innan det är dags för sommaruppehåll. Sist vi mötte Tågarp, då på bortaplan, så blev det 7 mål. Vinst blev det i denna tuffa bortamatch med 5-2 och där vi verkligen fick oss en moralhöjare i början på säsongen, där vi vände från underläge 2 gånger. Den moralen skulle få återkomma på vår egna hemmaplan under denna match.
 
Innan matchen pratar vi om att få fart på bollen inom laget, samt ha tålamod i det vi gör. Första halvlek är en halvlek där vi trycker på, vi återövrar bollen många gånger ute på planen och skapar många målchanser, men med lite tur och skicklighet så håller Tågarps målvakt buren stängd de första 45 minuterna.
Det gör tyvärr inte vi. Tågarp vinner en andraboll efter en luftduell på mittplan, hittar in bakom vår backlinje och deras spelare placerar bollen snyggt, stolpe in. 42a minuten. 0-1.
 
Vi går in i halvlek, pushar på varandra till att hålla huvudet högt. Målen kommer komma. Den känslan har vi i gruppen.
 
Andra halvlek kickar igång, vi får en straff med oss efter 3 minuter. Tyvärr missar vi den, men det skulle komma tilll att spela mindre roll.
8 minuter in i andra halvlek så hittar Kastriot till Bengan som vänder upp med bollen som en balettdansör, och dundrar iväg ett skott från 25-30 meter där bollen får en väldigt obehaglig båge som målvakten blir totalt ställd av och fryser i princip fast i marken.
 
Därefter blir det målkalas.
 
Vi återerövrar bollen i minut 56, spelar snabbt igenom och utnyttjar vår fart och snabba fötter, där det återigen är Kastriot som står för assisten, denna gången till Ermin som snyggt placerar in den i målvaktens bortre hörn. Ett mål som det är hög kvalité på, allt från återerövring, framspelning och avslut.
 
I minut 58 kombinerar vi återigen på mitten och skapar en yta för Bengan, där Kastriot, våran spindel i nätet där framme som serverar Bengan på ett elegant sätt som sedan snyggt placerar dit den i målvaktens vänstra kryss. Därefter så ska segern vara hemma. Det trodde nog många, men Tågarp är ett lag som kämpar på, de tar sig in i matchen igen, de skulle komma att vinna många dueller och sätta press på oss.
3-2 var ett faktum efter en hörna av Tågarp. 3-3 kommer också efter en situation där vi är lite väl naiva i våran defensiva tredjedel och Tågarp är snabba på att straffa oss. De gör mål med ett fint avslut utanför boxen som curlar sig runt Simon i målet.
 
Våran Afrim Aliaj skulle dock få sista ordet. Afrim kommer fri med målvakten efter ett fantastiskt fint kombinationsspel där återigen Kaste är den som blir assistgörare. 4 assist för dagen har han till slut på sitt namn och Kastriot är den som till slut även får hatten för matchens lirare efter matchen.
 
Vi tackar publiken för erat stöd. Vi ses igen efter sommaren. Då går vi för det, hela vägen in i kaklet.
 
Signerat, Viktor Friberg - Lagledare Höörs IS
 
 
 
Nytt blod i Höörs IS
2022-06-21 20:12
Marcus Dehlin

Vi kan med glädje presentera Marcus Dehlin som ny spelare i Höörs IS.

Macke är 24 år gammal och kommer senast från Löberöds IF. Macke fick presentera sig i U-lagsmatchen mot Stehags AIF och gjorde matchens första mål efter 22 minuter.

 

Vem är Marcus Dehlin?

-En 24 åring som försöker kombinera fotbollen med jobb så mycket som det går.

 

Moderklubb/Tidigare klubb

-Löberöds IF/Löberöds IF

 

Varför föll valet på Höörs IS?

Efter många års tjat av Simon Olofsson så fick man ge sig och vända skutan mot skånes mittpunkt.

 

Vad är dina främsta styrkor som fotbollsspelare?

-Har blivit en del mål från mittfältet föregående år, så får väl säga målsinnet och viljan att följa med upp i motståndarnas straffområde.

 

Vad är dina mål inför höstsäsongen?

-Största målet är att höja närvaron på träningarna.

Referat: Glumslövs FF - Höörs IS
Tre blytunga poäng
2022-05-31 16:42
Från V, Kastriot, Jetmir

Möjligtvis årets viktigaste seger, inför matchen stod vi på 18 poäng och Glumslöv på 14poäng.

Både Stehag och Marieholm vann sina matcher och låg en omgång före.

En viktig match där vi antingen skulle ta tillbaka serieledningen eller få Glumslöv väldigt tätt inpå oss vid en förlust. Mycket press låg på spelarna och att planen stod under vatten gjorde inte oddsen bättre.

Att vi fattades Ragnar, Bengan, Viktor, Alfons, Nderim av olika anledningar visste vi att det var kämparinställningen som skulle avgöra hur matchen skulle sluta.

Vi snackar inför matchen att vi inte kommer kunna spela som vi är vana vid utan kommer få rikta in oss på längre bollar och ett krig i 90 minuter. Matchen var nära på att börja på värsta tänkbara sett,  vi försöker slå en hemåt pass till Simon som stannar i vattnet och Glumslöv får ett drömläge redan efter 2 minuter men skottet går tätt över ribban. Glumslöv var klart bättre i första halvlek och kunde fint komma runt på kanterna och skapa en del målchanser. Simon i mål gör några riktiga klassräddningar som håller oss kvar i matchen. I minut 47 kommer Glumslöv runt på kanten och spelar in den i boxen där deras spelare totalmissar och samtidigt drar han ner Oliver och domaren blåser straff. Tungt att släppa in ett mål i matchens sista sekund innan halvtid.

 

I halvtid var det frustrerat, efter ett gott snack var samtliga överens om att vi ska gå ut och visa vart vi vill ligga i serien. Sikta mot serieledning eller nöja oss med top 5.  Inför andra halvlek gör vi lite ändringar, Jetmir går in på topp och Ermin flyttar ner som yttermittfältare och Elias går ut på bänken. Max går ut från sin högerbacksposition och Wilson flyttar ner. In kommer Robin Dehlin som varit skadad det senaste 5 omgångarna. Redan i minut 49 kan vi kvittera via Jetmir som hade ett häng likt Cristiano Ronaldo och likaså avslutet. Vi tar över matchen och kommer fint fram till straffområdet där man hade kunnat önska något mål till men Glumslövs målvakt gör ett par svettiga räddningar. Oddsen blir allt bättre när Glumslöv får rött kort i minut 54. Vi fortsätter att trycka på och i minut 74 drar Robin Dehlin till och träffar ribban, bollen hamnar hos Kastriot utanför straffområdet som snyggt kan ta ner bollen och dra en skottfint på deras back och snyggt placera bollen i mål. Vild glädje och nu var det bara att kriga oss till samtliga poäng. Men i matchens sista sekund får Glumslöv in bollen och luften höll på att gå ur oss innan linjemannen kunde vinka för offside. 

Oerhört skönt att studsa tillbaka efter förra veckans poängtabb mot Marieholm. Nu njuter vi och kommer tillbaka fullt fokuserad på lördag då Stattena kommer på besök.

 

Målskyttar:

Jetmir minut 49

Kastriot minut 74

Matchens lirare: Jetmir, utsedd av Alexander Wilson

Referat: Höörs IS - Teckomatorps SK
"Spöket" fick se sig besegrad
2022-05-22 21:14
Från V: Wilson, Viktor, Nderim, Ragnar

Då var det tid att ställa sig mot Teckomatorp som har blivit ett sorts "spöke", där vi endast tagit 1 poäng på de fem senaste mötena. I fredags bröts äntlingen trenden och vi kunde ta med oss samtliga tre poäng efter 90 minuters kamp.

 

Vi gör en spelmässigt bra match och skapar många klara målchanser och defensiven var klockren bortset från bortalagets mål där vi tappar markering på en hörna. Vi äger mycket boll och försöker vända spelet och skapa lägen för våra yttrar. Det är även så första målet kommer till, Kastriot får bollen centralt i banan och slår en djupledsboll till Afrim som kan slå in bollen i boxen där Nderim är först och kan trycka in 1-0.

Minuten efter får Teckomatorp straff som Simom i mål kan rädda, rättvist då straffen inte borde ägt rum efter en solklar hands från Teckomatorp. Vi fortsättter att äga boll och TSK smyger upp ett par gånger men vi har bra koll på deras långbollar. I minut 34 kvitterar TSK på en hörna där vi totalt missar markering. Onödigt men vi går till pausvila med 1-1.

I andra halvlek blir det lite hafsigare och inte lika organiserat. Ragnar kan i minut 49 rulla in 2-1 efter en rutinerad "brytpassning av Alexander Wilson. TSK blir lite mer desperata och lägger lite fler långbollar men där är vi bra och kan lätt få bollen under kontroll och fortsätta spela vårt spel. Viktor Nordholme sätter spiken i kistan i matchens sista minut  när han snappar upp en passning från deras målvakt som snyggt bryts innan den når deras mittback. Matchen slut och alla poäng vunna, det är vi väldigt nöjda med. Nu laddar vi om för ett tufft möte mot Marieholms IS.

 

Matchens lirar blev Alexander Wilson som utsågs av Afrim Aliaj.

Målskyttar: Nderim, Ragnar, Viktor

 

 

Referat: Höörs IS - Furulunds IK
Höörs IS - Furulunds IK
2022-05-07 20:21
Från V: Rasmus, Bengan, Linus

De nuvarande serieledarna Furulund kom på besök och det var på förhand en tuff uppgift.

Furulund har börjat strålande med 10 poäng och vi på 9 poäng på de 4 första matcherna. 

 

Vi tryckte mycket på att vi skulle vara lugna, trygga med bollen och inte bjuda på någonting. 

Vi ville vara tighta i försvaret och ha tålamod. Furulund börjar matchen något bättre men vi läser in oss och tar över mer och mer. I minut 9 får vi en frispark som Bengan snyggt sätter i bortre krysset. 

I minut 12 kvitterar Furulund efter att vi inte fick bort bollen. Matchen är jämn men det är vi som skapar de hetaste målchanserna och det skulle resultera i minst 2-3 mål men 1-1 står sig halvleken ut. 

Lite frustation i laget att vi inte får in bollen men vi tar ett snack om det i halvtidsvilan. 

Andra halvlek och vi för spelet och har många fina kombinationer. I minut 83 kommer vi i ett snabbt anfall och ett inlägg från vänster som rinner igenom till bortre stolpen där Rasmus är och bredsidar in bollen, 2-1.

Furulund gör ett sista ryck för att komma ikapp men vi stänger matchen och bärgar vinsten. 

Oerhört skönt när slutsignalen ljuder och vi alla kan jubla. Tuff och tät match som vi vinner rättvist.

Matchens lirare blet utsedd av Kastriot och det blev Linus Sjöberg. Vi riktar ett stort tack till vår hemmapublik och hoppas vi ses nästa match.

 

Målskyttar Bengan (frispark) Rasmus

 

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 19/8 18:15
Lör 13/8 14:00
5 - 1  
Lör 6/8 13:00
1 - 2  
Lör 30/7 12:00
1 - 0  
Ons 22/6 19:00
4 - 3  
Sön 19/6 16:30
0 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Höörs Idrottssällskap, 05/08 13:00 
Höörs Idrottssällskap, 04/08 13:22 
Höörs Idrottssällskap, 15/07 15:26 
Höörs Idrottssällskap, 02/07 08:26 
Höörs Idrottssällskap, 01/07 08:58 
 
Sponsorer