Samling:17:30
"Spöket" fick se sig besegrad
2022-05-22 21:14
Från V: Wilson, Viktor, Nderim, Ragnar

Då var det tid att ställa sig mot Teckomatorp som har blivit ett sorts "spöke", där vi endast tagit 1 poäng på de fem senaste mötena. I fredags bröts äntlingen trenden och vi kunde ta med oss samtliga tre poäng efter 90 minuters kamp.

Vi gör en spelmässigt bra match och skapar många klara målchanser och defensiven var klockren bortset från bortalagets mål där vi tappar markering på en hörna. Vi äger mycket boll och försöker vända spelet och skapa lägen för våra yttrar. Det är även så första målet kommer till, Kastriot får bollen centralt i banan och slår en djupledsboll till Afrim som kan slå in bollen i boxen där Nderim är först och kan trycka in 1-0.

Minuten efter får Teckomatorp straff som Simom i mål kan rädda, rättvist då straffen inte borde ägt rum efter en solklar hands från Teckomatorp. Vi fortsättter att äga boll och TSK smyger upp ett par gånger men vi har bra koll på deras långbollar. I minut 34 kvitterar TSK på en hörna där vi totalt missar markering. Onödigt men vi går till pausvila med 1-1.

I andra halvlek blir det lite hafsigare och inte lika organiserat. Ragnar kan i minut 49 rulla in 2-1 efter en rutinerad "brytpassning av Alexander Wilson. TSK blir lite mer desperata och lägger lite fler långbollar men där är vi bra och kan lätt få bollen under kontroll och fortsätta spela vårt spel. Viktor Nordholme sätter spiken i kistan i matchens sista minut  när han snappar upp en passning från deras målvakt som snyggt bryts innan den når deras mittback. Matchen slut och alla poäng vunna, det är vi väldigt nöjda med. Nu laddar vi om för ett tufft möte mot Marieholms IS.

Matchens lirar blev Alexander Wilson som utsågs av Afrim Aliaj.

Målskyttar: Nderim, Ragnar, Viktor