Höörs IS - Hörby FF
2021-09-14 11:02

Två röda kort och en skada gav delad pott i mellanskånes hetaste derby

Ett klassiskt derby med mycket känslor och mycket publik.

Killarna är laddade och väl förberreda när domaren blåser i pipan. Första halvlek är riktigt bra, vi ligger rätt i våra positioner och skapar flera vassa målchanser. Hörnerna radades upp en efter en och det var även så ledningsmålet skulle komma till. En hörna i minut 26 där Alexander WIlson är först på bollen och nickar in ledningsmålet. Målchanserna fortsätte att radas upp där vi bör ha gjort något mål till innan halvtid..

I minut 40 blir Bengan skadad och utburen på bår efter en befarad knäskada. VI ändrar om i laget och 1-0 ledningen står sig halvleken ut. I andra halvlek vaknar Hörby FF där dem både ökar sitt presspel och passningstempo. Vi sjunker lite i försvarspelet och ligger mer på omställningar. Hörbys målvakt står återigen för många fina räddningar som håller Hörby kvar i matchen. Efter en av våra omställningar kan Hörby kontra och lägga in reduceringen 1-1.  Oturen fortsätter där vi åker på ett rött kort i minut 75 efter två gula kort. Fem minuter senare åker vi på kvällens andra röda kort efter att vår spelare halkat i sitt presspel och olyckligt träffat Hörbys mittback. Tio minuter av ordinare tid + 4 minuters tillägg kvar av matchen och två man mindre var det inte mycket annat än försvarsspel. Killarna krigar på och klarar hålla resultatet matchen ut. En stor eloge till killarna som springer med två man mindre i femton minuter utan att gnälla och som gör ALLT för varandra.

Efter matchen är det en stor besvikelse att vi inte tar tre poäng med tanke på målchanserna och övertaget i första halvlek. Sett till matchbilden med två röda kort och en skada så får man vara nöjd mot ett ungt och bra Hörby.