SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Referat Winnö – Höörs IS   Resultat 0 – 5
2021-08-23 15:18

Då är höstens serie igång och ordningen börjar återställa sig. Eleverna är tillbaka i skolan och semestern är över för de allra flesta. Så även mig så förra veckans referat uteblev tyvärr (vinst med 5-0 mot Wisseltofta på bortaplan) och det ber jag om ursäkt för. Jag har för avsikt att skriva efter varje match men vissa veckor innehåller för få dagar och för få timmar.

I Winnö utanför Kristianstad väntade ett mycket fint väder med strålande sol och en liten vind som kändes men som inte påverkade så mycket. Vi bjöds även på en jämn och fin gräsmatta som bjöd in till att spela fotboll på. Inte en jättestor plan så vi ställde in oss på mycket närkamper och fokus att vara på tårna hela matchen. Då skolor och jobb öppnat upp mer så har vi i veckan ställt in oss på att höstens uppstart kommer bjuda på oönskade sjukdomar som vi självklart måste ta hänsyn till. Jag trodde in i det längsta att vi skulle klara oss till denna match men 3 sena återbud (kvällen före och på morgonen) pga sjuksom bekräftade våra farhågor. Till detta ska vi också nämna att Jossan drabbades av ryggbesvär i veckan så hon vilade idag. Därför är jag mycket tacksam till att vi har yngre tjejer som ställer upp när vi ringer med kort varsel (samma morgon) och som sedan bidrar och presterar på en mycket hög nivå. Idag fick Elin och Emilia chansen och vi kan inte annat än vara otroligt nöjda med deras insats.

 

Då vi, som jag skrivit tidigare, inte riktigt vetat vad som sportsligt väntat oss i och med vårt seniorintåg så har våra fokuspunkter detta år varit att utveckla vårt eget spel och inte fastna i något resultat tänk. Vi har haft 3 punkter som vi byggt upp våra träningar kring och i mitt huvud så skulle vi vara klara med dessa 3 efter årets slut. Dock är våra tjejer otroligt duktiga och lyhörda till nya instruktioner så redan nu har vi befäst dessa så pass att vi nog måste gå vidare med nya. Fast innan nästa steg så kom vi överens om idag att vi inte får glömma en av de viktigaste punkterna (och även en av våra största styrkor) vi jobbade med förra året, fart. Det har fallit lite i glömska de senaste matcherna då vi nästan uteslutande pratat om att vårda boll på olika sätt. Så vi har omedvetet gått ner lite i tempo så idag var det dags att sätt i gång bollen snabbt, lite rakare spel och framför allt snabba inkast som hjälpte oss framåt i banan. Och detta gjorde vi på ett mycket bra sätt samtidigt som vi vågade hålla i bollen när det behövdes. Om vi redan i år kan växla mellan fart och bollinhav samt avväga när vi ska göra vad så har vi kommit riktigt, riktigt långt vårt första år som seniorer.

 

Winnö var ett storväxt, vuxet lag med mycket kvalite. De ville spela fotboll längs marken och de hade flertalet duktiga spelare som gjorde det svårt för att och framför allt så var det många justa och även hårda närkamper. Fast de kändes och märket ganska tidigt att vi kunde hålla lite högre fart och vi var lite mer på tårna i djupledslöpningarna. Vi hade många fina kombinationer där vi efter två-tre korta pass kunde lägga en lite längre boll diagonal boll ut på våra yttrar som ofta löpte sig fria eller en lite rakar boll upp på våra forwards som idag på ett bra sätt varierade mötande löpningar med att gå på djupet. Vi skapade ett handfull chanser där vi kommer runt deras ytterback för att sedan spela snett inåt bakåt där vi kom till många bra avslut. Vi hade dock inte riktigt flyt i dessa utan det blev lite benskyddsträffat, lite snedstuds och även försvarares ben som kom emellan. Positivt var dock att både anfallare, yttermittfältare samt yttrar kom till avslut och följde med upp i anfallen. Vårt 1-0 mål kan varit, spelmässigt, det snyggaste målet vi gjort i år. Vi bryter bollen på mitten och vänder hem precis som vi tränat på för att sedan spela ut den brett på ytterback. Därefter drar sig Sosso inåt bana och får bollen på fötter samtidigt som Anja tar en överlappning ut på kanten som Sosa lämnat fri. Sosso lägger den i djupet mot hörnflaggan där Anja sedan spelar in den i mitten och Karin trycker in 1-0. Ett skolboksexempel där bollen går på 1-2 tillslag. Ett relativt välförtjänt ledningsmål med tanke på det målchanser vi skapat. Vi hinner även utöka ledningen till 2-0 precis innan paus genom Emilia även här efter ett mycket fint anfall.

 

Efter paus var vi beredda på att Winnö skulle börja spela lite rakare samt sätta ännu hårdare press på oss vilket de också gjorde. De gjorde det svårt för oss och de kom in i press snabbare och tuffare än de gjort i första halvlek. Detta stressade oss och vi började slå iväg bollen på chans samt att vi började använda för många tillslag så det blev många 50-50 dueller. Vi hamnade också lite på hälarna så vi drog på oss en del frisparkar i farliga lägen som att vi fick freda oss ibland genom att spela ut till hörna. Alice gjorde ett par riktigt fina ingripande här och räddade oss ett par gånger mot baklängesmål. Vi lyckas trots pressen freda vårt mål och efter drickapausen så orkade inte riktigt Winnö hålla samma press. Vi gjorde också ett 3-0 mål, mycket snyggt på hörna slagen av Tina mitt i halvleken. Hon slår den inåtskruvad nära målvakten där Karin dyker upp och vräker in bollen. Luften går ur Winnö lite som ändå trycker upp sitt lag vilket ger oss mycket yta att springa på på offensiv planhalva. Precis som i första halvlek kommer vi runt på kanterna och vi skapar många lägen sista 20 minuterna. Emilia fortsätter sin målskörd genom att efter en fin insats själv drivit av backarna och lagt den lågt invid målvaktens stolpen till 4-0 och sedan efter en sololöpning av Tina på vänsterkanten som spelar snett inåt där Emilia dyker upp på bortre stolpen och fastställer slutresultatet till 5-0.

 

Idag gör i en mycket stabil insats som jag hoppas vi tar med oss till nästa helg där det väntar en seriefinal. Vi har inte pratat resultat hittills fast denna vecka tror jag att vi behöver nämna det.

 

 
Sponsorer