Referat Höörs IS – Bjärnum/Hästveda 1-1
2021-08-31 18:05

Vi har hittills haft tur med vädret förutom en otroligt blåsig match i Hörja med idag kom första matchen i regn. Men precis som så många andra saker i en fotbollsmatch är det inget vi kan påverka och det är lika för bägge lagen så det är bara att gilla läget. Vi fick se det positiva i det för det hällregnade i alla fall inte som på natten. Och när serieledarna kommer på besök vad gör då vädret.

Både vi och alla kring laget har sagt att detta år varit till för att se och lära samt känna på hur seniorfotboll känns samtidigt som vi ska utveckla vårt eget spel. Dock har vi mer och mer kommit till insikt att vårt spel håller för denna serie så idag hade vi för första gången lagt lite tid på att prata tabellplacering och att vi med stor sannolikhet skulle möta ett mycket bra lag som gör mycket mål framåt och släpper in få mål bakåt. Det är en svår balansgång hur mycket man ska prata om motståndare och resultat för i ett lag finns de personer som taggar till lite extra medan andra blir mer nervösa. Fast idag kändes det som att vi på riktigt skulle få känna på vad det krävs för att ligga i toppen i en div 4 serie och kanske till och med vad som krävs för att ligga topp 3 när hela serien är över. Och vi hade rätt, vi mötte i min mening, det bästa laget (hittills) i serien. Fast i detta bestämde vi också att vi ska fortsätta med det vi gör varje match och ändå samtidigt försöka avväga våra beslut baserat på vad motståndarna gör.

Idag hade vi även förmånen att ha bollkallar till matchen. P-13 ställde upp idag och gjorde en mycket bra insats och vi i laget vill tacka killarna för deras engagemang. Ett mycket trevligt och uppskattat inslag som jag hoppas kan fortsätta under hösten. Lite synd om dem att första matchen skulle bli i regn men de var fullt fokuserade på uppgiften hela matchen.

Första halvlek är en mycket jämn tillställning där bägge lagen bjuder på fin anfallsfotboll och tätt och tufft försvarsspel. Det märks att vi har lite respekt för dem för vi blir aningen passiva i vårt försvarsspel samt att vi tar en aning för lång tid på oss i våra uppspel. Hade detta varit ett annan lag vi mött hade vi haft den tiden med boll men idag får vi press på oss direkt. De kommer upp snabbt på oss över hela banan så 50/50 duellerna blir många och vi vinner ungefär lika många bägge lagen. Eftersom de sätter så hög press så när vi väl lyckas spela förbi den har de inte många spelare kvar i försvar och då kommer vi till en hel del chanser. Precis som vanlig är det varierat med spel på kanter samt på anfallare. Idag blir spelet dock längre och djupare för det är det enklaste sättet att spela förbi deras press. Fast vi ska ändå ta med oss att vi försöker spela längs marken när det går och vi vågar hålla i bollen de stunder det går. Eftersom vi spelar lite längre och de sätter hög press med mycket folk blir “hålet” på mitten ganska stort och bägge lagen utnyttjar detta och kommer till en hel del chanser. Kan uppskatta att bägge lagen har 4–5 bra avslut och ett par stycken hörnor. Fast vi står upp mycket bra både i spelet och på fasta situationer och deras backar kan på samma sätt hålla oss borta från riktigt farliga chanser. Därför känns det extra skönt när Tina, efter fint drivit upp bollen mitt i banan, skjuter från ca 30m precis under ribban minuterna före paus och så är det 1–0. Tror det kändes extra skönt för alla.

Starten på andra halvlek är mycket lik den första. De sätter bra press på oss och det känns som vi blir lite nervösa att komma ut till andra halvlek i ledning. Vi låter de få mer tid med bollen och de är skickliga på att hitta deras anfallare samt fylla på med folk. Tyvärr kommer 1–1 ganska tidigt i halvleken på ett skott mycket likt Tinas som Alice först räddar men deras anfallare är först på returen. Kan tyvärr inte säga att det var orättvist men det hade inte varit orättvist heller om det fortfarande stått 1–0 till oss. Hela andra halvlek blir ett långt kämpande och springande från vår sida. Motståndarna är lite bättre på att hålla bollen inom laget och de orkar sätta lite tydligare press på oss. De har bolltrygga spelare på alla positioner så de ger oss inget gratis. Fast till detta ska det tillägas att vi fortfarande är farlig när vi bryter boll och med fart kommer på djupet med anfallare och yttrar. Anja och Tina gör en mycket bra andra halvlek där de trots under press klarar avväga sitt spel genom att ibland våga hålla i boll och spela enkelt. Sen är det mycket roligt att se att vi verkligen står upp och tar kampen under hela halvleken och ingen faller utanför ramen. Imponerande. Bägge lagen har ett skott i virket i andra, vårt genom Vilma, men matchen slutar till slut 1–1. Sätt till hela matchen ett rättvist resultat men den kunde slutat hur som helst.

Det var roligt att efter matchen höra tjejernas spontana tankar. De tyckte det var en rolig match att spela för det var jobbigt och utmanade samt att vi spelade lika mot serieledarna. Sen tycktes jag ändå uppfatta en lite känsla av besvikelse att vi inte vann för resultatet till trots så kände tjejerna att vi kan vinna över alla lagen i denna serie med det lag vi har. Finns mycket från denna match att ta med oss.

Nu har vi 2 matchfria helger innan vi möter Ovesholm som är det enda lag i serien vi har kvar att möte. Sen vänder det och vi har en mycket intressant höst att se fram emot.