SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Finja-Höörs IS, 20210628
2021-06-29 13:36

Referat 210628    Finja – HIS 1-2 

Då var det dags att spela sista seriematchen innan ett kort sommaruppehåll. Jag/Vi har varit lite osäkra på var vi står i förhållande till andra seniorlag och vilket spel som väntar oss inför varje match i den division vi spelar i men det blir klarare för varje match. Att vi har spelare och ett spel som håller för att utmana lagen i vår serie är jag nu helt säker i. Vi har en mycket bra grund att stå på samt att vi har en bred trupp där alla bidrar på ett mycket bra sätt hela tiden. Det är glädjande att följa. Vi står nu med två vinster, en oavgjord och en förlust som nykomlingar i seniorsammanhang. Starkt jobbat. 

 

Till dagens match saknade vi 6 spelare som av olika anledningar inte kunde spela idag. Det är också lite nytt för oss att livet får fler pusselbitar av att förhålla sig till ju äldre man blir vilket då leder till att vi har i princip ett nytt lag inför varje match. Fast det är också utvecklande både som lag och som spelare att få anpassa sig till nya situationer och göra det bästa av de förutsättningar som ges varje gång. Och det kan jag skriva under på att det är en av de största styrkor detta lag har. Vi har en trygg grupp där det inte spelar någon roll vem som spelare och var man spelar för vi stöttar varandra hela tiden. Idag hade vi äran att få “låna” 3 spelare från laget under seniorerna Elin, Steffi och Emma. De har visserligen varit med innan men varje gång en “ny” spelare får chansen att spela med oss blir det ju seniordebut. Alla tre stod för mycket bra insatser idag. 

 

Precis som förra matchen var det mycket varmt, vindstilla och solen stod och gassade på planen hela matchen. Den enda skugga man kunde skönja var den lilla som gavs av avbytarbåset. Jag tror inte det var riktigt lika varmt som förra helgen fast runt 28 grader och sol skojar man inte bort. Fast det verkar ju vara ett väder vi presterar bra i. Som en följd till de senaste veckornas sol hade planen blivit mycket hård. En jämn och fin plan bjöd Finja på men bollen studsade mycket, snabbt och högt så det la vi en del tid att diskutera innan matchen satte igång. Annars så hade vi bestämt oss för att utveckla och förbättra de tre punkter vi jobbar med mest just nu. Att anpassa oss till det fysiska spelet, att våga spela bollen på få tillslag på marken på mötande spelare samt att våga “börja om” på backlinje och målvakt istället för att hamna i 50-50 dueller. Idag tyckte jag att vi gjorde detta än lite bättre än förra helgen så snart få vi byta ut en av punkterna för att fokusera och utveckla en ny. 

 

Vi börjar första halvlek mycket bra. Vi är lugna i vårt passningsspel och aggressiva i vårt försvarsspel. Vi ligger rätt utan att behöva överjobba några situationer. När vi sedan vinner boll vågar vi spela runt den både i lagdelarna och mellan lagdelarna. Det är roligt att se att vi försöker göra de saker vi pratat om inför match. Vi låter inte Finja komma upp i press på oss och de har svårt att få till ett spel på vår planhalva. Dock blir vi lite för högercentrerade på banan, vi ställer oss idag gärna lite åt höger så många av uppspelen går längs högerkanten. Eftersom vi vågar spela på mötande spelare sedan tillbakaspel så vinner vi många inkast. Hilda får nog kasta rekordmånga inkast längs hela högerkanten i första halvlek. Vi kommer dock inte riktigt runt och förbi för Finja ligger nära oss och trycker ut oss på kanten hela tiden. Här hade jag önskat att vi några gånger oftare hade vågat vända spelet via innermitt eller mittback fast det kommer sen. Finja försvarar sig bra men när vi sätter fart på bollen så skapar vi ytor åt oss själva. Vi får till ett par bra kombinationer när vi vinner boll. Anja jobbar stenhårt på mitten och spelar enkelt och varierat så Finja får röra på sig. Första läget får Karin när vi slår en stickare mellan deras ytterback och innerback men tyvärr går hennes skott utanför. Då har både Soso, Wilma och Karin stångats med försvararna en hel del utan att riktigt kommit till något farligt läge. Fast vi ligger hela tiden och oroar. Kort därefter så kombinerar sig Steffi och Emma sig fint fram på vänsterkanten där steffi kommer runt sin ytterback, spelar snett tillbaka till Emma som med vänstern sätter den hårt högt vid första stolpen, 1-0 till Höör. Inte långt senare bryter vi boll på mitten igen och ytterligare en stickare läggs på Karin som denna gång lugnt och behärskat lägger den längst marken och 2-0 är ett faktum. Så långt välförtjänt och även ställningen i paus. 

 

I andra halvlek så börjar värmen ta ut sin rätt i bägge lagen. Vi orkar inte riktigt springa som i första samt att Finja börjar slå lite längre bollar och flyttar upp positionerna. Detta gör oss lite stressade så vi faller in i lite längre bollar igen samt att många bollar hamnar till inkast. Det rycker sönder spelet lite. Fast vi släpper inte till några jättelägen utan vi är hela tiden med och tar kampen. Finja skapar ett par hörnor som blir halvfarliga men där har vi verkligen förbättrat oss. Vi tar den kampen mycket bra idag. Ju längre matchen lider desto större avstånd får vi mellan lagdelarna så det bli mycket att jobba på egen hand vilket vi ändå gör bra. Men det blir jobbigt för oss. Det blir nerv i matchen efter att Finja får på ett långskott efter en 50-50 duell mitt på vår planhalva som går in precis under ribban, 2-1 otagbart för Alice. Nu hade vi lätt kunnat bli ännu mer stressade men vi fortsätter jobba och kämpa för denna segern. Det är inget skönspel från vår sida på slutet men att stå som segrare efter 90 minuter är alltid lika skönt. En gedigen insats från hela laget.

 

Nu tar vi med oss dessa prestationer och resultat till ett kortare sommarbreak, reflekterar över dem så jobbar vi vidare när vi sätter igång igen 19/7. 


Nyhetsarkiv
Välkommen Linnea! 2024-01-07 20:35
Nyförvärv! 2024-01-03 22:08
Välkommen Jennifer!2023-12-03 21:53
Välkommen Pia!2023-11-18 10:18
Nyförvärv! 2023-11-16 21:35
Nytt i ledarstaben!2023-11-09 12:37
Träning2021-05-31 16:10
Träning2020-10-12 13:25
2019-10-12 14:45
 
Sponsorer