SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Tomelilla IF
3 - 0
Höörs IS
Tomelilla IF3 - 0Höörs IS

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 11 juni, 14:00
Plats:Tomelilla IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 130143061
Samling:12:45
Det gör ont
2023-06-12 17:55

Ny match och nya möjligheter att plocka hem 3 poäng.

God energi på resan upp, bra prestationer i bagaget och förhoppningar om att vi skulle kunna störa Tomelilla på deras hemmaborg.

En fin anläggning där speakern bjöd på bra musik som gjorde att killarna var ruskigt taggade på uppvärmningen.

 

Tomelilla börjar helt klart bäst och har en del fina långbollar som vi inte riktigt reder ut första 10 minuterna.

Vi hamnade lite efter och när vi väl fick bollen hade vi svårt att behålla den, men desto mer matchen gick desto mer jämnades matchen ut. Första riktigt farliga målchansen skulle Höörs IS stå för, en fin boll i djupled fångades upp av Abu som fint kunde servera Hamid inne i straffområdet, tyvärr lyckades vi inte få bollen på mål.

Tomelilla fortsatte att vara bollförande i första halvlek där vi fick se ett riktigt bra försvarsspel från samtliga vilket gjorde att de aldrig riktigt kom till någon farlig målchans. 

Vi började vinna boll på mitten där vi kunde hota i djupled ett par gånger, Abu lyckades ta sig igenom i straffområdet men denna gång var det stolpen som stod i vägen.

Precis innan halvtid får Tomelilla sin bästa målchans via en frispark precis utanför straffområdet, skottet hamnade tätt, tätt över ribban.

Halvtid 0-0 där känslan var god, ett bra försvarsspel och med en liten justering i anfallsspelet skulle vi kunna ta med oss alla poäng hem till Höör.

 

 

I andra halvlek är vi giftigare anfallsmässigt än Tomelilla, de fortsätter med sina långbollar och lyckas ibland men för våran del kändes det som vi hade mer tyngd, det kom överlapp efter överlapp och ständigt hotande bollar i djupet. En fin boll i djupled hamnar återigen hos Abu som fint kunde ta sig igenom försvararna, Abu fångas upp av en försvarare och väljer att servera Kastriot precis utanför straffområdet, smack och bollen seglar mot krysset men denna gång är det ribban som håller matchen mållös.

Tomelilla radar upp ett par hörnor där man knappt vågade titta, och givetvis händer det som alltid händer bottenlag. Bollen hamnar på en av vår spelares rygg och 1-0 till hemmalaget.

Surt, men anfallet efter kommer vi återigen fria genom en fin djupledsboll till Abu där målvakten lyckas släppa en retur som Edvin fångar upp, skottet täcks av en försvarare och Tomelilla klarade att hålla nollan intakt.

Tomelilla lägger fortsatt bollar mot sin högerkant där de lyckas ta sig förbi, ett uppoffrande försvarsspel gör att ett friläge kändes ofarligt men domaren hittar en straff och hemmalaget utökar ledningen till 2-0.

Glöden går ur oss och Tomelilla kan återigen hitta målet och fastställer slutresultatet 3-0.

 

Fruktansvärt tufft att se killarnas besvikelse i en match där man absolut var värda poäng.

Trots fantastisk musik i högtalarna på uppvärmningen var det bara en låt som spelades om och om igen i huvudet.

Givetvis var det den gamla räven, Lena PHs hit i början på 2000-talet "Det gör ont"

Halva serien är spelad men det finns hopp, vi har nyligen gjort klart med Joel Cronvall och i veckan rycktas det om ett nyförvärv som kan presentera sig mot Hörby FF.

-solen går upp imorgon igen!

 

Signerat: Joakim Bengtsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


<< Tillbaka

 
 
Sponsorer