Femte raka!
2022-08-21 10:39
Fr V. Nderim, Simon, Ehnberg, Ermin

Då var det match igen, för dagen stod Furulunds IK för motståndet.

På förhand var det en tuff match, vårens möte slutade med 2-1 till Höör. Furulund hade inför matchen fem raka förluster och var i stort behov av poäng. Inställningen skulle som alltid ha stor betydelse, skulle vi få se ett Höör som tittade på tabellen innan matchen eller ett lag som var fullt fokuserade på att ta med sig samtliga poäng hem.

Matchen började med ett stressigt tempo från båda lagen, Furulund satte hög press och ställde till det för Höörs killarna. Samtidigt som Furulund i stort sett stod med tre stycken spelare på våra försvarspelare tillät det mycket inspel centralt i banan. Passningar in centralt är något vi eftersträvar och det skulle ge resultat omgående, redan efter 14 minuter stod det 0-2 på resultattavlan. Båda målen signerade av Nderim Shuti.

Furulunds presspel avtog och Höör fick andas något mer med boll vilket möjligtvis gav en negativ effekt.

En hel del passningar som onödigt kunde gå ut över linjen, det ska inte kunna hända när vi har så pass mycket tid på oss. Jesper Ehnberg som har varit sjuk och inte kunnat vara med på en del matcher fick skriva in sig i målprotokollet för första gången i år. Målet var likt det första, inspel längs marken och pang in i mål 0-3.

Innan halvtidsignalen kom kunde Ermin sätta dit 0-4. Ermin som var väldigt pigg och var ett ständigt hot mot Furulunds försvar och målvakt. I halvtid snackar vi om att vi inte är nöjda, vi skulle fortsätta hålla tätt bakåt och gå för något mål till.

13 minuter in i andra halvlek kan Nderim Shuti återigen stå på rätt plats och trycka in sitt tredje mål för kvällen och utöka ledningen till 0-5. Efter målet byts hela bänken in, Rasmus ersätter Nderim på kanten, Aron går in centralt i banan och ersätter Kastriot. Ragnar ersätter Afrim på högerkanten och Robin Dehlin som varit borta en del matcher pga skada fick återigen kliva in på banan och ersatte Ehnberg. Det borde blivit en del mål till men resultatet slutar 0-5 till Höörs IS. Efter matchen är vi trots allt nöjda då vi tar samtliga poäng, gör fem mål framåt och släpper endast till en målchans på hela matchen. Matchens lirare utsågs av Linus och det blev vår målvakt Simon Fredriksson. Alltid cool lugn och har med sina fina fötter gett oss en trygghet i vårt spel. Detta var Simons sista match då han ska studera uppe i Uppsala med start nästa vecka. Vi tackar Simon för hans prestationer och önskar honom stort lycka till i framtiden.