Plats:Färs & Frosta Arena, Höör konstgräs
Samling:13:00
Islossning i andra halvlek
2022-08-14 15:31
Fr V. Albin, Afrim, Nderim, Malte, Linus, Rasmus, Alfons, David

Varmt och skönt när Landora kom på besök. Vi pratade innan matchen om att ha tålamod och inte förvirra oss i denna viktiga match. Senast vi mötte Landora åkte vi på pumpen och det ville vi inte vara med om igen.

Vi börjar matchen lungt och metodiskt och skapar några lägen via våra kanter. Farligaste chansen i första halvlek stod Landora för när deras anfallare drar till med ett långskott som Simon i mål får tippa ut till hörna.

0-0 i paus i ett lungt tempo från båda lagen.

Andra halvlek startade med ett betydligt högre bolltempo från vår sida. Tempot gav utdelning direkt och vi kunde ta ledningen med 1-0 via ett fint anfall på högerkanten som Rasmus kunde placera in inne i straffområdet. 2-0 kom tätt inpå där vi återigen har ett stabilt och behärskat anfall som avslutas av Nderim. Landora får väldigt enkelt reducera till 2-1 där vi är något passiva i presspelet.

Vi studsar tillbaka omgående där vi har ett fint väggspel med bra kombinationer som friställer Linus som behärskat kan lägga in bollen i mål. Vi trummar på och får ytterliggare chans att utöka när Afrim blir fälld i straffområdet. Afrim kliver fram och dundrar in bollen i mål. Innan domaren blåser av hinner vi göra ytterliggare ett mål där debutanten David snyggt kan servera Alfons med ett perfekt inlägg som Alfons snyggt trycker in på ett tillslag. Vi visar ett stort tålamod och mod idag där vi enkelt kan vinna pga att vi orkar löpa hela matchen. En del sjukdomar och skador gav chansen till tre debutanter. David och Malte födda 2006 samt Albin fick 15 minuter. Samtliga gör det riktigt bra, litet extra plus till David som gick in och ägde sin kant både defensivt och offensivt.  Matchens lirare utsågs av Alfons och det blev mittfältsgeneralen Linus Sjöberg.

Vi tackar vår publik för det fantastiska stödet i vanlig ordning.