Samling:18:00
Höörs IS - Tågarps AIK
2022-06-23 20:41
Från v, Bengan, Afrim, Ermin, Kastriot
Tågarp var motståndare för dagen, en match som skulle komma att bli den sista innan det är dags för sommaruppehåll. Sist vi mötte Tågarp, då på bortaplan, så blev det 7 mål. Vinst blev det i denna tuffa bortamatch med 5-2 och där vi verkligen fick oss en moralhöjare i början på säsongen, där vi vände från underläge 2 gånger. Den moralen skulle få återkomma på vår egna hemmaplan under denna match.

Innan matchen pratar vi om att få fart på bollen inom laget, samt ha tålamod i det vi gör. Första halvlek är en halvlek där vi trycker på, vi återövrar bollen många gånger ute på planen och skapar många målchanser, men med lite tur och skicklighet så håller Tågarps målvakt buren stängd de första 45 minuterna.
Det gör tyvärr inte vi. Tågarp vinner en andraboll efter en luftduell på mittplan, hittar in bakom vår backlinje och deras spelare placerar bollen snyggt, stolpe in. 42a minuten. 0-1.

Vi går in i halvlek, pushar på varandra till att hålla huvudet högt. Målen kommer komma. Den känslan har vi i gruppen.

Andra halvlek kickar igång, vi får en straff med oss efter 3 minuter. Tyvärr missar vi den, men det skulle komma tilll att spela mindre roll.
8 minuter in i andra halvlek så hittar Kastriot till Bengan som vänder upp med bollen som en balettdansör, och dundrar iväg ett skott från 25-30 meter där bollen får en väldigt obehaglig båge som målvakten blir totalt ställd av och fryser i princip fast i marken.

Därefter blir det målkalas.

Vi återerövrar bollen i minut 56, spelar snabbt igenom och utnyttjar vår fart och snabba fötter, där det återigen är Kastriot som står för assisten, denna gången till Ermin som snyggt placerar in den i målvaktens bortre hörn. Ett mål som det är hög kvalité på, allt från återerövring, framspelning och avslut.

I minut 58 kombinerar vi återigen på mitten och skapar en yta för Bengan, där Kastriot, våran spindel i nätet där framme som serverar Bengan på ett elegant sätt som sedan snyggt placerar dit den i målvaktens vänstra kryss. Därefter så ska segern vara hemma. Det trodde nog många, men Tågarp är ett lag som kämpar på, de tar sig in i matchen igen, de skulle komma att vinna många dueller och sätta press på oss.
3-2 var ett faktum efter en hörna av Tågarp. 3-3 kommer också efter en situation där vi är lite väl naiva i våran defensiva tredjedel och Tågarp är snabba på att straffa oss. De gör mål med ett fint avslut utanför boxen som curlar sig runt Simon i målet.

Våran Afrim Aliaj skulle dock få sista ordet. Afrim kommer fri med målvakten efter ett fantastiskt fint kombinationsspel där återigen Kaste är den som blir assistgörare. 4 assist för dagen har han till slut på sitt namn och Kastriot är den som till slut även får hatten för matchens lirare efter matchen.

Vi tackar publiken för erat stöd. Vi ses igen efter sommaren. Då går vi för det, hela vägen in i kaklet.